ҲУҚУҚИЙ АНИҚЛИК ПРИНЦИПИНИНГ АЙРИМ НАЗАРИЙ - ҲУҚУҚИЙ ЖИҲАТЛАРИ ХУСУСИДА - Юсупов, Илхомжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу илмий мақолада ҳуқуқий аниқлик принципининг тушунчаси, ҳуқуқий аниқлик принципининг тутган ўрни ва аҳамияти юзасидан асослантирилган фикрлар билдирилган. Шунингдек, ҳуқуқий аниқлик принципининг ўзига хос жиҳатлари ҳақида, ҳуқуқий аниқлик принципининг амалиётга кенг тадбиқ этилиши натижасида кутилиши мумкин бўлган натижалар баён этилган. Ҳуқуқий аниқлик принципининг ҳуқуқий тартибга солишнинг барча соҳалари, барча тармоқлари учун зарурий аҳамиятга эга эканлиги ва айрим мисоллар орқали ҳуқуқий аниқлик принципининг зарурати ҳақида сўз юритилади. Ҳуқуқий аниқлик принципи юзасидан ҳуқуқшунос олимларнинг ва муаллифнинг фикрлари ва таҳлилий маълумотлари келтириб ўтилган.