DESTINATSIYA IMIDJINI SHAKLLANTIRISHDA TURISTLARNING SODIQLIGI VA QONIQISHINING AHAMIYATI - Matniyozov, Murodjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ikki tushunchaning ko'p o'lchovli tabiati tufayli hozirgi adabiyotlar destinatsiya imidji va turistik sodiqlik o'rtasidagi bog'liqlik bo'yicha tadqiqotlar yetarli emas. Ushbu tadqiqot meta-tahlil orqali munosabatlar haqida ba'zi ma'lumot beruvchi xulosalar chiqarishga yordam beradi. Topilmalar shuni ko'rsatadiki, destinatsiya imidjining turistik sodiqlikka ta'siri turli darajada sezilarli. Xususan, umumiy imidj turistlarning sodiqligiga eng katta ta'sir ko'rsatadi, keyin esa affektiv imidj va kognitiv imidj. Kognitiv affektiv qo'shma imidj turistlarning sodiqligiga barqaror ta'sir ko'rsata olmaydi. Destinatsiya imidji eng ko'p umumiy sodiqlikka, keyin esa munosabat va xulq-atvorga ta'sir qiladi.Topilmalar ularning maqsadli marketing va menejment uchun nazariy va amaliy ahamiyati nuqtai nazaridan muhokama qilinadi.