AXBOROT MUHITINING OLIY TA’LIMGA TA’SIRI: KONSTRUKTIV VA DЕSTRUKTIV OMILLAR - Xalikulova, Umida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada iqtisodiyotning jadal rivojlanishi, ta’lim xizmatlari va iste’molchilarining o‘zgarishi, intellektual texnologiyalar takomillashtirish, ekologik vaziyat va jamiyatni axborotlashtirishdagi o‘zgarishlar va ularning oliy ta’lim sohasiga ta’siri o‘rganilgan. Axborot muhiti ijtimoiy va individual tajribani uzatishda, fan va madaniyat yutuqlarini rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydigan, axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalangan holda axborot resurslari va boshqa foydalanuvchilar bilan o‘zaro aloqani ta’minlaydigan axborot makonining bir qismi sifatida ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, axborot muhitining notinchligi, murakkabligi, dinamikligi, qulayligi, interaktivligi, omillarning o‘zaro bog‘liqligi va ochiqligidan kelib chiqadigan konstruktiv va destruktiv omillarga e’tibor qaratilgan.