БЕҲБУДИЙ ВА УНИНГ ДАВЛАТЧИЛИК ҒОЯСИ - Шоназаров, Жамшид (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада Махмудхўжа Беҳбудийнинг давлатчилик, ва давлат бошқарувига оид бўлган ижтимоий-сиёсий қарашлари таҳлил қилинган. Туркистондаги ижтимоий-сиёсий муҳит, минтақада давлат бошқаруви усулларини шакллантириш ва такомиллаштиришга қаратилган илмий фалсафий фикрлар илгари сурилган.