BADIIY TARJIMA TAHLILINING NAZARIY ASOSLARI - Sidiknazarova, Zulfiya (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada biz badiiy tarjimani tahlil qilishga asos boʻlgan nazariy asoslarni oʻrganamiz. Badiiy tarjima – bu nafaqat tilni balki, estetikani ham chuqur tushunishni talab qiladigan ixtisoslashgan sohadir. Adabiyot, sheʼriyat yoki kino kabi badiiy asarlarni tarjima qilish soʻzlarni bir tildan ikkinchi tilga oʻtkazishdan tashqariga chiqadi. Bu asl asarning mohiyati, uslubi va badiiy niyatini aks ettirishning murakkab vazifasini oʻz ichiga oladi.