J. K. ROULINGNING “GARRI POTTER VA AFSONAVIY TOSH” ASARIDAGI TOʻQIMA NOMLAR VA REALIYALAR HAMDA ULARNING RUS VA OʻZBEK TILLARIGA TARJIMASI - Fayziyev, Bahodir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada J.K. Roulingning “Garri Potter va afsonaviy tosh” asarida uchragan qahramonlarning toʻqima nomlari va realiyalarning tarjimonlar tomonidan rus va oʻzbek tillarga tarjima qilish jarayonida turli xil stilistik vositalardan foydalanilganligi hamda ularning semantik tadqiqi yoritib berilgan.