ФИРДАВСИЙ ДАҲОСИГА МЕҲР - Тўрабоева, Ҳакима (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада шарқ адабиётининг буюк мутафаккир олими Абулқосим Фирдавсийнинг адабий меъроси – “Шоҳнома” асарининг ғарб адабиётига, хусусан инглиз адабиётига кириб бориши ҳақида сўз боради. Асарни ўрганишга доир фикр-мулоҳазаларнинг моҳияти, аҳамияти ва таржималарига доир илмий-амалий ҳамда назарий қарашлари таҳлил этилади.