ATOM ENERGIYASINI JOYLASHTIRISHNING XALQARO EKOLOGIK TALABLARI - Nishonov, Abdulloh (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola orqali hozirgi kunda dunyoning rivojlangan davlatlari tomonidan atom energiyasidan qay darajada foydalanayotganligini, ularni hosil bo`lish usullarini va xalqaro ekologiya tomonidan qo`yilgan talablarga qanchalik rioya qilinishini, shuningdek, ushbu sohani tartibga soluvchi “Atom energiyasi bo`yicha xalqaro agentlik”ni, soluvchi sohalarini, ma`muriy tuzilishini va ma`muriy boshqaruvini, hamda mamlakatimizda ushbu sohaga bo`lgan munosabatini va ular bo`yicha olib borilayatgan ilmiy izlanishlarini yoritib berganmiz.