АJDODLАR MEROSI - INSONIYAT BOYLIGI - Valieva, Xolida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
ushbu maqolada ajdodlarimiz bizgacha qoldirgan merosi, adabiyotga, maʼrifatga dahldorligi, oʼzligimizni anglash, qadriyatlarga, anʼanalarga sodiq qolish tushunchasi haqida bayon qilingan. Shuningdek, Oʼrta Osiyo rivojiga oʼz hissasini qoʼshgan allomalar, Turkiston maʼrifati va maʼnaviyatini yangi talqinga olib chiqqan davlat va jamoat arboblarining ijodlari oʼz aksini topgan.