JАMIYAT TАRАQQIYOTIDА BOʻLAJAK MUHANDISLARNING KASBIY KOMPETENSIYALARINI TAKOMILLASHTIRISHNING AHAMIYATI - Norinov, Muxammadyunus (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Zamonaviy Oʻzbekistonning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishi turli xil kasb mutaxassislarini tayyorlashga yangi talablarni belgilaydi, bu esa malakali kadrlar tayyorlashda oliy taʼlim tizimi belgilangan maqsadlarga erishish uchun usul hamda vositalarni optimallashtirish asosida jahon standartlariga mos standartlarni ishlab chiqishni taqozo qiladi. Texnik innovatsiyalar bozorining rivojlanishi muhandisdan oʻz kasbiy faoliyatini dinamik va yuqori texnologiyali kasbiy muhitda samarali amalga oshirish qobiliyatini talab qiladi, bu esa kasbiy muhandislik taʼlimi tizimini yangi bosqichda modernizatsiya qilish vazifalarini dolzarblashtiradi.