OʻZBEKISTONDA QISHLOQ XOʻJALIGINI RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Xoʻjamuratov, Umarjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada Oʻzbekistonda mustaqillik davrida qishloq xoʻjaligidagi islohotlarning bosqichma-bosqich amalga oshirilib borishi haqida soʻz yuritiladi. Shuningdek, qishloq xoʻjalik mahsulotlarini yetishtirishda dehqon xoʻjaliklari, shirkat xoʻjaliklari va fermer xoʻjaliklarining tutgan oʻrni tarixiy nuqtaiy nazardan ochib berilgan.