DAVLAT BOSHQARUVI TIZIMINI RIVOJLANTIRISHDA LOYIHA BOSHQARUVI STANDARTLARI INTEGRATSIYASI - Isaqova, Zebo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Hozirda Oʻzbekistonda davlat xizmatinig bir turi boʻlgan fuqarolik xizmati sohasidagi munosabatlarni, ya’ni davlat organlari va tashkilotlari oʻrta boʻgʻinlari xodimlarining ishini tartibga solishga oid islohotlar amalga oshirilayotgan boʻlsa-da, unda davlat fuqarolik xizmatining davlat xizmatining boshqa turlaridan qanday farq qilishi, fikrimizcha, juda aniq emas. Davlat fuqarolik asosiy prinsiplari tushuntirilmagan, davlat xizmatining uzviy qismi boʻlgan xalqqa xizmat qilish tushunchasi yetarlicha ta’riflanmagan. Maqolada aynan mana shu masalalar tahlil qilingan.