ДАВЛАТ ҚИММАТЛИ ҚОҒОЗЛАРИ БЎЙИЧА ДАРОМАДЛИЛИК ЭГРИ ЧИЗИҒИНИНГ ШАКЛЛАНИШ ХУСУСИЯТЛАРИ - Ҳакимов, Ҳакимжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада Ўзбекистонда бюджет-солиқ ва пул-кредит сиёсатини мувофиқлаштиришда давлат қимматли қоғозларининг даромадлилик эгри чизиғининг шаклланиш ҳолати батафсил кўриб чиқилади. Биринчидан, муаммони тўлиқ таҳлил қилиш амалга оширилади, бу ерда даромадлилик эгри чизиғини аниқлайдиган ва унга таъсир қилувчи асосий омиллар ўрганилади.