ATAMALAR LUGʻATIDA LUGʻAT MAQOLASINING TUZILISHI - Rustamova, Dilrabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Terminologik lugʻatning makro va mikrostrukturasi oʻziga xos boʻlib, terminlarni tavsiflashning oʻziga xosligini koʻrish mumkin.Terminologik lugʻatning boshqa lugʻatlardan farqi uning kompozitsiyada koʻrinadi: lugʻatning asosiy va yordamchi qismlari, lugʻat maqolalarini tartiblashtirish qoidalari, maxsus leksikaga oid turli axborotlarni tizimli taqdim etish kabi jarayonlar muhim. Maqolada atamalar lugʻatida lugʻat maqolasining tuzilishi xususida fikr yuritamiz. Sinxron tadqiqot metodlari:empirik, qiyosiy va statistik tadqiqot metodlridan foydalanilgan. Tadqiqot natijalari tahlil qilingan.