KORRUPSIYA MUAMMOLARINING SABABLARI VA YECHIMLARI - Zaripov, Mirzali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Korrupsiya bu butun dunyodagi jamiyatlarni qiynayotgan, rivojlanishga to‘sqinlik qiladigan va fuqarolarning o‘z hukumatlariga bo‘lgan ishonchini susaytiradigan doimiy masala. Bu poraxo‘rlik, talon-taroj qilish, qarindoshlik va favoritizm va boshqalar kabi turli shakllarda namoyon bo‘ladi. Korrupsiyaga qarshi samarali kurashish uchun uning asosiy sabablarini tushunish va tegishli yechimlarni amalga oshirish juda muhimdir. Ushbu maqola korrupsiyaga olib keladigan omillarni o‘rganishga va potensial vositalarni taklif qilishga qaratilgan.