BIOLOGIYA FANINI OʻQITISH JARAYONIDA OʻQUVCHILARNING KREATIV QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Toshрulatova Dilraboxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada biologiya darslaridagi ijodiy toрshiriqlarni oʻquvchilarning kreativ qobiliyatlari, kognitiv qiziqishlari va mantiqiy fikrlashlarini rivojlantirishdagi oʻrni va ahamiyati toʻgʻrisida fikr yuritiladi. Biologik ta’limda kreativ qobiliyatni rivojlantirish imkoniyatlari mavjud boʻlib, u oʻquvchilarda bilim, koʻnikma va malakalarni tarkibiy tizimini rivojlantirishga asos boʻladi.