INGLIZ ADABIYOTLARIDA KIRITMA BIRLIKLARNING BADIIY SEMANTIKASI - Djurayeva, Shahlo; Sattarova, Ismigul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ingliz yozuvchilarining asarlarida kirish so’zlarining semantikasini o’rganish kabi dolzarb mavzulardan biri muhokama qilinadi. Maqolada badiiy matnda aks ettirilgan ingliz tili madaniy, leksik-semantik, ijtimoiy-madaniy va etnik xususiyatlariga e’tibor qaratilgan. Maqola kontseptual qadriyatlarga ega kirish so’zlarning ro’yxatini aniqlash, shuningdek ularni semantik tahlil qilish kabi vazifalarni o’z ichiga oladi.