SUD HOKIMIYATINING MOLIYAVIY MUSTAQILLIGI: KONSTITUTSIYAVIY TAHLIL - Qosimov, Botirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Sud hokimiyatining moliyaviy mustaqilligi odil sudlovni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Sud hokimiyatining moliyaviy mustaqilligini ta’minlashda konstitutsiyaviy mexanizmlar muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada O‘zbekiston Konstitutsiyasiga sud hokimiyatining moliyaviy mustaqilligini ta’minlash bilan bog‘liq elementlar yetarli emas degan xulosaga kelingan. Bu borada O‘zbekiston Konstitutsiyasiga tegishli o‘zgartishlar taklif etilgan.