IQTISODIYOTDA GIBRID MODELLARNI QO’LLASH - Namazov, Gafur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada biz vaqt qatorlarini prognozlashning aniqligini oshirish uchun Gibrid modelning afzalliklarini taqdim etamiz. Vaqt qatorlari ma’lumotlar to’plamini Gibrid model orqali chiziqli va chiziqli bo’lmagan komponentlarga ajratish orqali prognoz qilishning yangi usulini taklif qiladi. Natijada taklif qilingan usul har bir qator uchun yuqori prognozlash natijasini ko’rsatmoqda.