ISLOM FALSAFASIDA ILM TUSHUNCHASINING MOHIYATI - Kadirova, Ziyoda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada islom falsafasida ilm tushunchasi juda muhim o‘ringa ega bo‘lgani, islom manbalarida ilmu ma’rifatga, insonning dunyoni bilish imkoniyatlari va qobiliyatlariga alohida o‘rin berilgani ochib berilgan. Sharq va Gʻarb olimlari qarashlarida ilmga oid o‘xshash va farqli jihatlari tahlil qilinadi.