YOSH O’ZBEK SHOIRLARI: VOQELIKNI IDROK ETISH VA UNI BADIIY IFODALASH TENDENSIYALARI - Saitova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Yosh o’zbek shoirlari va adabiyotda voqelikni idrok etish va uning badiiy ifodasi inson tajribasi va jamiyat dinamikasining ko‘p qirrali nuanslarini aks ettiruvchi chuqur bog‘langan munosabatlarni o‘zida mujassam etadi. Klassik davrlardan to hozirgi davrgacha adabiyot aks ettiruvchi prizma vazifasini o‘tagan, bu prizma orqali voqelik murakkabliklari sinadi, talqin qilinadi va badiiy aks sado bilan sug‘oriladi. Ushbu maqolada biz adabiyotdagi voqelikning rivojlanib borayotgan in'ikoslarini ko'rib chiqamiz, uning hikoyaviy landshaftlarini madaniy va vaqtinchalik kontekstlarda shakllantirgan tendensiyalar va badiiy ifodalarni tahlil qilamiz.