AQSH HIKOYACHILIGI TARIXI VA SPETSIFIKASINING BADIIY IFODASI HAMDA JANR IJODKORLARI - Qudratova, Sitora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Amerika adabiyoti bugungi kunga qadar turli xildagi badiiy janr va asarlar bilan bezalmoqda. Edgar Allan Po, Vashington Irving, Ernest Xeminguey kabi buyuk yozuvchilar qissa, novella, roman, va albatta hikoya janrida ham o‘z qalamlarining mohir ustasi sifatida tanilib kelmoqdalar. Amerika hikoyachiligi garchi Angliya hikoyalari tasiri ostida paydo bo‘lgan bo‘lsada, o‘zining betakror jozibadorligi hamda badiiyligi bilan har bir o‘quvchini ajablantirmay qolmaydi. Ushbu maqolada AQSH hikoyalarining paydo bo‘lish tarixi va ularning mashhur yozuvchilari hamda mazmunan o‘ziga xosligi haqida fikr yuritamiz.