BAHOR, YOZ, KUZ MAVSUMLARI BILAN BOG‘LIQ BOLALAR QO‘SHIQLARI - Shoymardonov, Ilhom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Surxon vohasi bolalar folklori haqida ko‘plab ma’lumotlar berib o‘tilgan. Surxon bolalar folklori hududiy-lokal xususiyatlariga ko‘ra areal jihatdan alohida yaxlit badiiy tizim ekani, uning umumo‘zbek folklori an’analari bilan mushtarak va o‘ziga xos jihatlari ochilgan.