РЕЦИДИВ ЖИНОЯТЛАР ВА УЛАРНИНГ ҲУҚУҚИЙ АҲАМИЯТИ - Раимова, Шохсанам (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада жиноятнинг такрорланиши ҳодисаси жиноий хулқ-атвор нуқтаи назаридан ва унинг ҳуқуқий аҳамияти ўрганилади. Қайта жиноят содир этиш, яъни муқаддам судланган шахсларнинг жиноий фаолиятга қайтиши бутун дунё бўйлаб ҳуқуқ тизимлари учун жиддий муаммоларни келтириб чиқаради. Мақолада рецидив жиноятларнинг такрорланишига таъсир этувчи сабаблар ва омиллар кўриб чиқилади, унинг жамоат хавфсизлиги ва жиноий адлия тизимига таъсири таҳлил қилинади, рецидив жиноятларини бартараф этиш ва енгиллаштиришга қаратилган турли ҳуқуқий ёндашувлар муҳокама қилинади.