FIZIKA FANINI IJODIY O`ZLASHTIRISH YOʻLLARI (AKADEMIK LITSEYLAR MISOLIDA) - Mamajonov, Xoshimjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mamlakatimizda intellektual qiziqish va akademik qat'iylikni tartibga solish bilan mashhur bo'lgan akademik litseylar talabalarni izlanishga jalb qilish va fizikani chuqur va yaxlit tushunishni rivojlantirish uchun milliy dargoh bo'lib xizmat qiladi. Ushbu maqola akademik litseylar misolida fizikani ijodiy o'zlashtirish dagi muammolarni ko’rib chiqadi va amaliy mashg’ulotlarni qanday tartibga solish, ular uchun rejalar tuzish haqida ma’lumotlar beradi.