ЎЗБЕКИСТОН ЭКСПОРТ САЛОҲИЯТИ ИСТИҚБОЛЛАРИНИ КЎП ОМИЛЛИ ЭКОНОМЕТРИК МОДЕЛЛАР АСОСИДА БАҲОЛАШ ВА МУҚОБИЛ СЦЕНАРИЙЛАРИНИ АНИҚЛАШ - Содиқов, Анвар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада мамлакат экспорт салоҳияти кўп омилли эконометрик моделлар асосида баҳоланган ва муқобил сценарийлари аниқланган. Экспорт салоҳияти тушунчасига маҳаллий ва хорижлик иқтисодчи-олимларнинг илмий қарашлари тадқиқ этилган. Кўплаб таҳлил усулларидан фойдаланиб, экспорт салоҳиятига таъсир кўрсатувчи эндоген ва экзоген омиллар аниқланган ҳамда муқобил сценарийли прогнозлар ишлаб чиқилган. Экспорт салоҳиятининг истиқбол кўрсаткичларига эришиш учун амалга оширилиши зарур бўлган чора-тадбирлар таклиф этилган.