JAMIYATDA FUQAROLARNING HUQUQIY -SIYOSIY ONGINING YUKSALTIRISHDA ETNOMADANIY OMILLARNING OʻRNI - Tulaganov, Muminjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada asosiy masala fuqarolarning huquqiy siyosiy ongIni shakllantirish muammolariga bagʻishlangan. Mualliflar huquqning etnik-madaniy kelib chiqishi, bundan tashqari diniy va huquqiy siyosiy ongning munosabatlari va oʻzaro taʼsirining, etnik xilma-xillikning madaniy-ma’naviy jamiyat hayoti qarashlariga, huquqiy-siyosiy madaniyatga ta’siri, oʻziga xos xususiyatlari, huquqiy nigilizm shakllanishining oldini olish muammolari bilan bogʻliq masalalarni koʻrib chiqadilar. Chunki huquqiy hayotning maʼnaviy va madaniy asoslarini tahlil qilish, huquqiy tizimni samarali rivojlantirish omillarini tashkil qiladi.