YANGI O‘ZBEKISTONDA AHOLI TURMUSH DARAJASINI OSHIRISHDA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Abdiganieva, Zarapshan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola O'zbekistonda turmush darajasini oshirish uchun tadbirkorlikni rag'batlantirish strategiyalarini o'rganadi, ichki muammolar va xorijiy tajribalardan xulosa chiqaradi. Tadbirkorlik strukturasini keng qamrovli tahlil qilish orqali moliyadan foydalanishning cheklanganligi, malakalar bo'shlig'i va texnologiyani o'zlashtirish muammolari kabi asosiy to'siqlar aniqlanadi. Xorijiy ilg‘or tajribalardan foydalangan holda tartibga soluvchi islohotlar, moliyaviy inklyuzivlik choralari, tadbirkorlik ta’limi tashabbuslari va innovatsion ekotizimlarni rivojlantirish kabi tavsiyalar taklif etiladi. Ushbu tavsiyalarni amalga oshirish orqali O‘zbekiston tadbirkorlik uchun qulay muhit yaratishi, iqtisodiy o‘sishni ta’minlashi va aholi farvonligini oshirishi mumkin.