O’ZBEK VA INGLIZ ADABIY ERTAKCHILIGIDAGI SEHRLI VOSITALARNING QO’LLANISHIDA O’XSHASH JIHATLAR - Norova, Rahima (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada o'zbek va ingliz adabiy ertaklaridagi sehrli elementlarni tasvirlash va ulardan foydalanishning umumiyligi ko'rib chiqilgan. Har ikkala madaniy kontekstda sehrli vositalar, afsunlar, sehrlar va fantastik vositalar tasvirini o'rganish orqali ushbu tadqiqot o'zbek va ingliz adabiyotlarida sehrning ertak matosiga qanday to'qilganligi haqidagi tematik va hikoya o'xshashliklarini yoritishga qaratilgan. Shuningdek, u ertaklarning ikki til o'rtasidagi farqlari va o'xshashliklarini aks ettiradi.