МАҲАЛЛА ҲУҚУҚ-ТАРТИБОТ МАСКАНИ ФАОЛИЯТИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ТАРТИБИНИНГ АСОСИЙ ВАЗИФАЛАРИ - Хидиров, Фурқат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада ҳуқуқ-тартибот масканларининг ташкил этилиши, унинг тартиби, ўзига хос хусусияти, асосий вазифалари ва фолиятини тартибга солувчи қонун ва қонун ости норматив-ҳуқуқий ҳужжатлари ва уларнинг мазмуни, ҳуқуқ-тартибот масканлари фаолиятини ташкил этиш тартиби, ҳуқуқбузарликлар профилактикасини ҳуқуқий асослари, Маҳалла ҳуқуқ тартибот маскани ИИБ ҲПБлари ҳамда таянч пунктларида юритиладиган китоблар, уларни юритиш тартиби ҳақида фикрлар ёритилган.