“ELEKTROMAGNETIZM” BO’LIMINI O’QITISHDA AMALIY MASHG’ULOTLARNING AHAMIYATI - Nabiyeva, Firuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada fizikani o’rganishda masalalar yechishning muhim ahamiyati keltirilgan. O’qituvchini o’rganuvchilarning fizikaviy tafakkurini shakllantiradigan, ularga tegishli amaliy o’quv va malakalar beradigan, vaqtlarini tejaydigan, masalalar yechishning eng muhim umumiy usul va metodlari bilan tanishtirilgan. Elektromagnetizm bo’limining “Elektr zaryadlari. Kulon qonuni. Elektr maydon kuchlanganligi” mavzusiga doir ayrim masalalar klassifikatsiyalarga ajratilib ularning yechimi keltirilgan.