SHOYIM BO‘TAYEV ROMANLARIDA BADIIY XRONOTOP VA MIFOLOGIK TALQIN - Djurakulova, Elmira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada xronotop va mifologik talqin badiiyatiga keng to‘xtalib o‘tilgan bo‘lib, “Shox” romanida badiiy ifodasini topgan jamiyat taloto‘plari, odamlar ruhiyatidagi shon-shuhratga tashnalik, mehnatsiz mo‘may daromad sohibi bo‘lishga intilish, o‘z kelajagini harom-xarish, aysh-ishrat yo‘llari bilan parokanda qilishlik g‘oyasi keng tahlilga tortilgan.