ИНГЛИЗ ВА ЎЗБЕК АНТРОПОНИМИК ЛУҒАТЛАР ТИПОЛОГИЯСИ - Жўраева, Ирода (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада инглиз ва ўзбек антропонимик луғатларининг типологияси ҳақида фикр юритилади. Унда инглиз ва ўзбек тилларидаги антропонимик луғатларнинг турлари: босма ва онлайн антропонимик луғатлар ва уларнинг турлари, тузилиши, мазмуни, ҳажми ҳақида, шунингдек, бир тилли ва икки тилли луғатлар, маълумотларни жойлаштириш услубига кўра, даврийлиги, ҳажмига кўра, жинс турига кўра, ижтимоий мавқе, ёшига кўра турлари таҳлил қилинган.