LINGVISTIKADA EMOTLARNI O‘RGANISHGA ZAMONAVIY YUNDASHULAR (INGLIZ TILI ASOSIDA) - Tursunova, Zarina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada his-tuyg'ularni o'rganishga zamonaviy lingvistik yondashuvlar, xususan, g'azab va zavq kabi hissiy holatlar tasvirlangan. G'azab va zavqlanishni lingvistik-kognitiv va kommunikativ-pragmatik tahlil nuqtai nazaridan o'rganishga kompleks yondashuv, shuningdek, ushbu hissiy holatlar haqidagi deskriptor tahlili va etimologik ma'lumotlar psixologik hodisalarning mohiyatini tushunishga, o'ziga xos his-tuyg'ularni aniqlashga imkon beradi. g'azab va zavqlanish paytida so'zlovchi nutqining tarkibiy va semantik xususiyatlarini aniqlash. Dunyoning hissiy manzarasida g'azab va zavqlanish kontseptsiyasini ko'rib chiqishga katta e'tibor beriladi.