INGLIZ VA O‘ZBEK TERMINOLOGIYASINING METODOLOGIK ASOSLARI - Radjabova, Hafiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada Vena, Praga va Moskva terminologik maktablarining faoliyat yo‘nalishlari, terminologiyaning nazariy asoslari va uni qo‘llashni tartibga soluvchi metodologik tamoyillar, shuningdek, o‘zbek terminologiyasining yuzaga kelishi, terminlarni to‘plash, tartibga solish va unifikatsiyalash borasidagi olimlarning fikrlari hamda normativ hamda deskriptiv yondashuvlar haqidagi ma’lumotlar umumlashtirilgan.