INGLIZ, RUS VA QORAQALPOQ TILLARIDAGI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI - Seytimbetova, Aykumar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada ingliz, rus va qoraqalpoq tillaridagi frazeologik birliklarning lingvomadaniy xususiyatlari o‘rganiladi. Turli xalqlar tili va madaniyatining milliy-madaniy o‘zaro ta’siri ko‘rsatilgan. Ingliz, rus va qoraqalpoq tillarida dunyo tasvirini ifodalovchi frazeologik birliklarga misollar keltirilgan. Maqolada frazeologik birliklarni qiyosiy va chog’shtirma metodlari, shuningdek tarjima qilish usuli ko'rib chiqiladi.