ИНГЛИЗ ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИДА КОМПЬЮТЕР ЛИНГВИСТИКАСИ ТЕРМИНЛАР ТИЗИМИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Бегжанова, Айсилиу (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Айни пайтда ўзбек тили компьютер лингвистикаси терминологияси хорижий тиллар, хусусан, инглиз тилидан ўзлаштирилаётган янги лексик бирликлар вужудга келиши натижасида соҳа терминологик фонди мунтазам равишда кенгайиб, тўлдирилиб бораётгани кузатилмоқда. Шундай экан, тилнинг терминологик таркиби муттасил давом этадиган ўзига хос ижтимоий-иқтисодий ҳодиса ва жараёнлар билан ўзаро мустаҳкам алоқада бўлади. Инглиз ва ўзбек тили компьютер лингвистикаси терминологик бирликларининг шаклланиши жараёни икки соҳа бирликларининг ўзаро қўшилуви, яъни бирикуви натижасида рўй берган.