AVTOMOBILSOZLIK YO‘NALISHI TALABALARINING KASBIY KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA DASTURIY VOSITALARNING AHAMIYATI - Doniyorova, Gulrux (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ilm – fan maydonida kechayotgan global o‘zgarishlar tufayli texnika va texnologiya har bir sohaga chuqur kirib kelmoqdaki bugungi kunda xorijiy tillarni o‘rganishni ham onlayn dasturlar, platformalarsiz tasavvur etib bo‘lmaydi. Ushbu maqolada nofilologik oliy ta`lim muassasalarining avtomobilsozlik yo‘nalishida tahsil oluvchi talabalarning darsdan tashqari vaqtlarida kasbiy ingliz tilini mustaqil o‘rganishlari uchun mavzulashtirilgan resurslarni online tarzda Lingvist,Canva, Duolingo, ELSA speak, WorldUp, LearnLanguages24, Nibulang, Yabla, Lingoda kabi platformalar va dasturiy ilovalar orqali o‘zlashtirish, egallangan bilimlarni tahliliy va tanqidiy ko‘rib chiqish va baholash xususida so‘z boradi. Kasbiy terminologiyaga noan`anaviy ushbu yondoshuv orqali erishish mumkin bo‘lgan o‘zlashtirish natijalari tahlil qilinadi.