ZAMONAVIY SHAROITDA SHAXSNING KASBIY HUQUQIY MADANIYATI - Teshaboyeva, Shahodat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada zamonaviy sharoitda shaxsning huquqiy madaniyati jamiyat madaniyatining tarkibiy qismi sifatida tahlil qilinadi. Shaxsning huquqiy madaniyati jamiyatning huquqiy sohadagi ilg’or yutuqlariga mos keladigan faoliyatga tayyorlikni ifodalaydi. Muallif huquqiy madaniyat shaxsning huquqiy bilimini, shu jumladan, huquqiy ongi, huquqiy normalardan foydalanish ko’nikma va malakalari, o’z xatti–harakatlarining huquqiy normalarga bo’ysunishini tavsiflaydi degan xulosaga keladi.