HARAKATLI O‘YINLAR ASOSIDA MAKTAB O‘QUVCHILARIDA JISMONIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH - Dusyarov, Salimjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarining jismoniy madaniyatini shakllantirishda harakatli o‘yinlardan foydalanishning ilmiy-nazariy asoslari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek maktab o‘quvchilarini manaviy-ma’rifiy, aqliy va axloqiy qobiliyatlarini rivojlantirish hamda tarbiyalashda harakatli o‘yinlarning ijobiy jihatlari yoritilgan.