YANGI O’ZBEKISTON TARAQQIYOTIDA OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING ROLI - Atavullayeva, Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ommaviy axborot vositalari tushunchasi, ularning Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tutgan o’rni, ommaviy axborot vositalari faoliyati hamda ularga yuklatilgan asosiy vazifalar masalasi muhokama qilingan. Shuningdek, bugungi globallashuv jarayonida ommaviy axborot vositalarining jamiyatga ta’siri sezilarli darajada ortib borayotganligi, demokratik jamiyat taraqqiyotida jamoatchilik fikrining roli va uni ommaviy axborot vositalarida aks ettirishi xususida fikr yuritilgan.