ЎЗБЕКИСТОНДА ДАВЛАТ ТИЛИ РИВОЖИНИНГ МУҲИМ МАСАЛАЛАРИ - Кўчимов, Шуҳрат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада Ўзбекистонда давлат тили ривожига оид муҳим масалалар ҳақида фикр юритилади. Дунё миқёсида халқаро тиллар, давлат тили, маҳаллий тилларнинг ҳозирги ҳолати тўғрисида маълумот берилади. Улар маълум бир гуруҳларга умумлаштирилади. Уларнинг келажакдаги ҳолати тадқиқ этилади.