O‘ZEKISTONDA AHOLI MIGRATSIYASI VA UNGA TA’SIR ETGAN IJTIMOIY-IQTISODIY OMILLAR - Azamatova, Gulmira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada hozirgi globallashuv sharoitida migratsiya masalasi yanada dolzarb ahamiyat kasb etib borayotganligi, aholi migratsiyasi nafaqat aholi sonining o‘sishi yoki tabiiy ko‘payishiga, balki uning hududiy taqsimlanishi, joylashishiga, aholining yosh-jins, milliy va ijtimoiy tarkibining o‘zgarishiga ham olib kelishi yoritilgan.