O‘RTA G‘OVASOY HUDUDI QADIMGI DAVR AHOLI TURAR-JOYLARI XUSUSIDA AYRIM MULOHAZALAR - Bekmirzayev, Islomjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada o‘rta G‘ovasoy vohasida joylashgan Bibiona arxeologik yodgorligi axolisi xo‘jaligi hayoti va turar-joylari xususida fikrlar berilgan. Shuningdek bu yodgorlikda olib borilgan va keyingi yillarda olib borilayotgan arxeologik tadqiqotlarning bazi natijalari aytib o‘tigan. Bu yodgorlik G‘ovasoy vohasi va qadimgi Farg‘ona moddiy madaniyatini o‘rganishda, shuningdek qadimgi antropogen belgilari, turar-joy va qurilish qoldiqlarini arxeologik manbalar asosida taxlil qilishdan iborat.