IQTISODIY HAYOTDA TADBIRKOR AYOLLARNING TUTGAN O‘RNI (SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA) - Rajabova, Sabohat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada mamlakatimizda ayollarning o'rni, maqomini oshirish hamda tadbirkor xotin-qizlarni qo'llab-quvvatlash borasida amalga oshirilayotgan islohotlar, ularning jamiyatda ijtimoiy faolligini kuchaytirish, bandligini ta'minlash masalalari yoritilgan. Maqolada Surxondaryo viloyatida bir qator davlat va nodavlat jamoat tashkilotlari, shuningdek tijorat banklari tomonidan faol, ishbilarmon xotin-qizlarning tashabbuslarini ro'yobga chiqarish, ko'maklashish orqali tadbirkorliklarini yo'lga qo'yganliklari aniq misollar hamda moliyalashtirish manbalari to'grisidagi ma'lumotlar jadval asosida tahlil etilgan.