O‘ZBEKISTON YOZUVCHILAR UYUSHMASI FAOLIYATI TARIXIGA NAZAR - Oripova, Laylo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Yozuvchilar uyushmasinining tashkil etilishi va uning keyingi yillardagi faoliyati tarixi tahlil qilingan, shuningdek uyushma tashkil etilgunga qadar Respublika yozuvchi va shoirlarining to‘garak va uyushmalardagi faoliyati qisqacha tarixiy tahlil qilib chiqilgan.