OILANING IJTIMOIY-IQTISODIY MUNOSABATLARNI SHAKLLANTIRISHDA MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYANING TA’SIRI - Ro‘zimurodov, Siroj (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada oilaning ijtimoiy-iqtisodiy munosabatlar barqarorlikni ta’minlash va iqtisodiy munosabatlarni shakllantirishda ma'naviy-axloqiy tarbiya masalasiga e’tibor qaratilgan. Shu o‘rinda jamiyatni siyosiy – huquqiy, iqtisodiy madaniyati va xulq-atvorniga bog‘liqligi yaxlit tizim sifatida samarali yoritiladi. Ular o‘rtasidagi funksional munosabatlar uzviyligi to‘g‘risida qarashlari, ta'riflari bayon etilgan.