БРИТАНИЯ ХАЛҚ ЭРТАКЛАРИНИНГ ШАКЛЛАНИШИДА КЕЛЬТ МИФОЛОГИЯСИНИНГ ТАЪСИРИ ВА ЎРНИ - Пайзибаева, Мадинахон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada fizika va astronomiya fanlarini o’qitishda sinfdan tashqari ish turlaridan biri hisoblangan – ekskursiyaning o’rni haqida fikrlar bayon etilgan. Ekskursiyalar – nazariya bilan amaliyotni bir-biri bilan chambarchas bog’laydigan ish turi hisoblanadi. Ekskursiyalar – talaba va o’quvchilarda kasbga va mehnatga bo’lgan moyillik bor-yo’qligini aniqlashda yordam beradi. Talaba va o’quvchilarga ekskursiya uchun obyekt sifatida tanlangan hudud – eng avvalo o’qituvchi uchun nazariy ma’lumotlar bilan boyitilishi lozim. Shundagina ekskursiyadan ko’zlangan maqsadga erishiladi.