KONSTITUTSIYAVIY SUDLOV ORGANI TOMONIDAN FUQAROLAR VA YURIDIK SHAXSLARNING SHIKOYATINI KO‘RIB CHIQISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Nurmamatova, Noila (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Fuqarolar va yuridik shaxslar tomonidan konstitutsiyaviy sudlov organlariga shikoyat bilan murojaat qilish jarayonida ish yuritish bilan bog`liq bir qancha tahlil qilinishi lozim bo`lgan jarayonlar mavjud. Mazkur maqolada konstitutsiyaviy sudga shikoyat bilan murojaat qilish muddatlari, ish yuritish jarayonida vakillik munosabatlari, sudga to`lanishi lozim bo`lgan davlat bojlari, mazmunan ko`rib chiqilgan ishning qayta ko`rib chiqilishi uchun asos bo`ladigan holatlar, arizalarning birlashtirilishi, sudga shikoyat qilish shakli kabi masalalar qiyosiy-huquqiy tahlil qilingan.