OLIY TA’LIM TIZIMIDA SUN’IY INTELLEKT TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH MEXANIZMLARI - Najmiddinova, Gulnora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada oliy ta’lim tizimida sun’iy intellekt tizimini takomillashtirish mexanizmlari haqida so‘z boradi. Shuningdek, maqolada ta’lim tizimida sun’iy intellektning roli va ta’sirini oshirish masalasi tahlil qilinadi. Universitetlarda o‘qitish jarayoniga sun’iy intellektni joriy etish, shuningdek, internet texnologiyalarini takomillashtirish zarurligi belgilandi. Ta’lim sifatini oshirish uchun sun’iy intellektdan foydalanish imkoniyatlari taqdim etilgan. Ta’lim tizimida neyron tarmoqlar va sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish va takomillashtirish zarurligiga e’tibor qaratilmoqda.